Nombre total de pages vues

25 septembre 2012

Terre de Kamtchatka 1 .. Kamčiatkos žemé 1

Sur le volcan Koshelev ** Ant vulkano Košelevskij
Cette terre, si lointaine, terre du bout du monde, mon vieux rêve d'enfance, rêve de ma vie même, est vraiment impressionnante. Si différente de l'Europe... Merveilleuse !
Nature est sauvage, très très belle et parfois dangereuse. L'homme y vit en harmonie. Plus par nécessité que d'autre chose: routes sont vraiment très mauvaises (sauf à coté de Petropavlovsk-Kamtchatsky), il n'y pas grand chose comme industries polluantes (tant mieux ! ), l'eau, l'air et sol sont propres. Je peux vous dire que tout au long de notre voyage nous avons bus de l'eau douce de rivières et personne n'est tombé malade.
Un peu d'information "officielle": http://fr.wikipedia.org/wiki/Kamtchatka .
Et un autre lien que j'aime bien: http://www.kamtchatka.ru/
Notre groupe de 8 touristes, nous avons passés au sud de Kamtchatka 22 jours. Ca parait long mais en fait c'était court... Il y tellement choses à voir ! D'abord, les volcans. C'est toute à fait autre chose que de les voir à la télé. Ils sont vivants ! On a grimpés sur seulement deux volcans, sur Gorely et Koshelev. C'était très dur physiquement, très sportif. Je vous raconte pas la galère, la sueur, les maux de jambes et des muscles :) Mais une fois la haut, on oublie tout. On comprend que ça en valait la peine. Je crois, que ces moments-là resteront à jamais dans nos mémoires.
(la suite un autre jour)

****************************

Ši žemé, tokia tolima, tokia "pasaulio kraštas", mano vaikystés svajoné, galima netgi sakyti - mano gyvenimo svajoné - yra tikrai įspūdinga. Ji taip skiriasi nuo Europos... Ji nuostabi!
Gamta ten laukiné, be galo graži ir kartais netgi pavojinga žmogui, žmogus ten tiesiog priverstas gyventi harmonijoje su ja. Kelių kaip ir néra (išskyrus šalia miesto Petropavslovsk-Kamčiatskij), néra jokių teršiančių industrijų (tuo geriau!), vanduo, oras ir žemé švarūs. Iš anksto pasakau: géréme ir kitaip maistui vartojome gélą upių vandenį, niekas nesusirgo.
Jei įdomu, štai "valdiška" informacija apie Kamčiatką: http://lt.wikipedia.org/wiki/Kam%C4%8Diatkos_kra%C5%A1tas
Mūsų grupé iš 8 žmonių praleidome Kamčiatkos pietuose 22 dienas. Rodos, ne taip jau mažai, betgi ir nedaug, kad gerai pažintum tą šalį. Nes tiek dalykų reikia pamatyti ir patirti!
Visų pirma - vulkanai. Kai pamatai juos savo akimis, supranti: tai visai kas kita, nei žiūréti į juos per televizoriaus ekraną... Jie gyvi! Užsikoréme tik ant dviejų ugnikalnių, ant Gorelyj ir Košelevskij. Buvo fiziškai sunku ir labai sportiška; net nepradésiu pasakoti apie kojų ir visų raumenų skausmus, apie išlietą prakaitą ir t.t. :) Bet kai užsilipi į viršų - pamiršti patirtus sunkumus. Supranti, kad buvo verta. Tikiu, kad tie momentai iki gyvenimo galo išliks atmintyje.
(tęsinys bus!)


Sur le cratère de volcan Gorely * Ant vulkano Gorelyj kraterio








3 commentaires:

  1. Vis kartais pažiūriu į nuotraukas ir tikrai nuoširdžiai pavydžiu kelionės ir įspūdžių :)

    RépondreSupprimer
  2. Aciu uz tai, kad vis pasiziuri. Bet pala, dar tikrai ne viska matei, dar turesi progos ne tik pavydeti, bet ir uzjausti.

    RépondreSupprimer
  3. kokios gražios nuotraukos!

    dar dar dar lauksiu :)

    RépondreSupprimer