Nombre total de pages vues

27 mai 2015

Série des Hybrides * Hibridų serija

Il est venu le temps de parler de mes étranges créatures que j'ai appelé les Hybrides. Pourquoi les Hybrides ? Parce que ils ont les visages d'un bébé, et leurs corps sont les corps des animaux. Pour le moment, j'ai trois hybrides qui sont finis: un Chien, un Chat et un Escargot aux Cornes de Porcelaine. Un de plus est en route, j'ai déjà fabriqué sa tête. Les autres sont dans mon imagination pour l'instant. Les têtes de toutes ces sculptures sont amovibles, on peut les enlever, tourner... elles peuvent regarder là ou vous décidez.
Seulement voilà, j'ai un problème avec ces créatures. Mon mari et mon fils les ont vues, et ils ne l'aiment pas :( Mon mari dit que le contraste entre visage d'ange et le corps d'une bête l'effraie. Mon fils dit qu'il n'aime pas ces visages de chérubins couverts de fissures, même si sont des fissures raku.
J'ai aussi montré les photos des Hybrides dans ma page de Facebook. Enthousiasme autour de ces photos n'était pas très grand, en tout cas pas aussi grand que autour des chevaux qui plaisaient beaucoup. Les gens ne disent rien de désagréable, mais le silence parle de lui-même... C'est pour ça que je commence a avoir des doutes: faut il continuer, ou pas ? Moi, je suis pas objective, j'aime mes petits bébés hybrides, je les trouve mignons. Et vous ? Je vous laisse regarder les photos et vous me dites qu'est-ce que vous en pensez, d'accord ? Merci d'avance, je compte sur vous.

*************************************************************************************

Atéjo laikas papasakoti apie keistas būtybes. Jas sukūriau balandį, išsidegiau jau gegužę. Pavadinau Hibridais. Kodél būtent taip ? Todél, kad jos turi kūdikių veidukus, o ju kūnai yra gyvūnų kūnai. Kol kas turiu tris baigtas būtybes: Šuniuką, Katinélį ir Sraigę porcelianiniais ragučiais. Dar vienas sutvérimas yra daromas, jau nulipdžiau jam galvą. Kiti kol kas gyvena mano vaizduotéje. Jų galvos judančios: jas galima išimti, galima pasukti į bet kurią pusę, t.y., jos gali žiūréti ten, kur norite jūs.
Viskas būtų gerai, bet va, turiu problemą: mano vyras ir sūnus jau maté šiuos hibridukus, ir jiems jie nepatinka. Mano vyrija yra pirmieji mano kritikai, dažnai įsiklausau į jų nuomonę. Vyras sako, kad jam yra pobaisis tas kontrastas tarp angeliško kūdikio veiduko ir gyvūno kūnelio. Sūnus sako, kad jam tie cherubinų veidukai ir šiaip nepatinka, o dar kai tokie suskeldéję, tai išvis... Taipogi išdéjau hibridų nuotraukas į savo puslapį Facebook'e, ir turiu pasakyti, kad jos nesusilauké démesio. Na, sakykime, susilauké, bet ne tokio didelio, kaip kad arkliukų nuotraukos. Žmonés nesako nieko blogo, bet juk tyla kartais yra tokia pat iškalbinga, kaip ir žodžiai, ar ne ? :)
Štai todél aš imu abejoti: tęsti man šią seriją ar ne ? Nesu objektyvi, mano kūdikéliai-hibridai man yra visai mieli. O jums ? Prašau pažiūrinéti nuotraukas ir išsakyti savo nuomonę. Ačiū iš anksto, lauksiu jūsų atsiliepimų.

Modelage des pattes de mon petit Chat * Mano mažojo Katinélio letenų lipdymas
Naissance des Hybrides: la tête de mon petit Chat sur le corps de Chien dans l'atelier. * Hibridų gimimas: Katinélio galva ant Šuns kūno dirbtuvéje.
Bonjour, Petit. Ici, la tête de mon Escargot, tout juste sortie du four. * Sveikas, Mažyli. Čia yra ką tik išdegta Sraigiuko galvelé.
Mon petit Chien; émaillé, cuit, lavé. Raku, longueur~30cm; hauteur ~27cm * Mano Šuniukas. Nuglazūruotas, išdegtas, nupraustas. Raku; ilgis~30cm, aukštis~27cm.

Mon P'tit Chat; raku; Hauteur~42cm, Largeur~18cm, Profondeur~15cm. * Mano Katinélis; raku. Aukštis~42cm, ilgis~18cm, plotis~15cm.

Dos de mon P'tit Chat. * Katinélio nugara.

Escargot Cornes de Porcelaine. raku et porcelaine; Hauteur~23cm, Largeur~30cm, Profondeur~23cm * Sraigiukas vardu Porcelianiniai Rageliai; raku et porcelianas. Aukštis~23cm, ilgis~30cm, plotis~23cm

Esvcargot Cornes de Pocelaine. * Sraigiukas vardu Porcelianiniai Rageliai
Dernière photo d'une toute petite sculpture: Je suis un Corgi. Raku; hauteur 12cm, longueur 13cm. * Paskutiné nuotrauka visai mažytés skulptūrélés, "Aš esu korgis". Raku; aukštis 12cm, ilgis 13cm.


6 commentaires:

  1. man patinka
    sraigiukas, korgis - į juos labai lengva žiūrėti, į 'Mano katinėlis", 'Mano šuniukas" reikia ilgėliau pažiūrėti, pirmas impulsas man buvo nusisukti, bet nenusisukau ir tada kažkas pasikeitė matyme :) lyg koks prisijaukinimas atsitiko. Man sunku žinoti, ką ir kaip menininkas jaučia, bet turbūt ne visi darbai turi visiems kitiems ar daugumai patikti. Man šitie darbai labai įdomu, norėtųsi, kad nemestum jų :) bet tu pati geriau žinosi, labiau pajausi, ką toliau daryti ar ne :)
    O kai tą rudą veidelį burbulinėj plėvelėj pamačiau seniau flickre, tai daug kartų norėjosi grįžti jo pažiūrėti, labai smalsu buvo, ką ten darai :)

    RépondreSupprimer
  2. Labai aciu uz mintis, Daivuze. Tame ir negerumas, kad pasiduodame pagundai iskrt nusisukti nuo to, kas bent kiek nepatiko. Dingsta sansas isigilinti ir suprasti. Na bet ne man zmones mokyti, kaip jiems ziuréti :)
    Testi-netesti, kaip ir kiekviena lazda, turi du galus. Jei man bus idomu, as tesiu. Bet kartu ir daiktu gi prigaminsiu. Ir jei tie daiktai niekam nepatiks, niekas ju nenorés - kur as juos paskui désiu ? Ir taip ant lentynu visko jau prisikaupé :D o sitie tai tokie jau net nemazi, jiems apkabinti jau glébio reiktu, i delna nebetelpa.

    RépondreSupprimer
  3. Va, va su šuniuku ir man panašiai buvo. Pirma mintis, kad čia ne Ilonos darbas, Ilona taip nedaro! Bet antra mintis, kodėl nedaro, daro. Ką nori tą daro. Jei Ilonai patinka, tai ir turi daryti.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. ot teisingai: Ilona daro, ka nori :) ir visi zmonés daro, ka nori. nori - ziuri, nori - nusisuka. nori - giria, nori - peikia. nuosirdziai manau, kad daryti ka noréti (proto ribose) yra kiekvieno teisé.

      Supprimer