Nombre total de pages vues

13 septembre 2013

Exposition à Montagnac * Paroda Montagnac'e

Deux artistes lituaniennes : Sniege Navickaite et moi-même, nous exposons nos oeuvres en ce moment dans une jolie petite ville de l'Hérault, à Montagnac, dans la galerie des Escuries. C'est un lieu d'expositions, des rencontres artistiques et linguistiques au 14 rue Malirat à Montagnac. Galerie est dirigée par Louise Tremblay-Jolivet, une artiste peintre et céramiste, une personne chaleureuse et généreuse. Nous étions ses invitées.

Ilona (c'est moi) & Sniege
C'est pas la première fois qu'on expose ensemble. Nous avons exposé plusieurs fois à Bordeaux et sa région, en Lituanie aussi. Nous faisons des personnages. Sniege peint (souvent des belles femmes) et moi, je sculpte (souvent pas belles et pas obligatoirement femmes). Je trouve que nos personnages vont bien ensemble :)
Plus bas - les photos de montage, de préparations pour le vernissage, vernissage...

Accrochage * Kabiname paveikslus

Voilà, c'est presque fini ...* Na štai, jau beveik baigéme...

...et de l'autre coté * ... ir iš kitos pusés

Peintures de Sniege et mes sculptures * Sniegés paveikslai ir mano skulptūros

Personnages qui méditent * Medituojantys personažai

Histoire d'une corneille blanche * Baltosios varnos istorija

En attendant les ivités * Svečių belaukiant

Sniege et Louise préparent les boissons * Sniegé ir Louise ruošia gérimus

On se prend en photos mutuellement. Sur la photo - André et Louise, les propriétaires de la galerie des Escuries* Fotografuojamés tarpusavyje. Nuotraukoje - galerijos Les Escuries savininkai André ir Louise.

Sniege dans la porte * Sniegé galerijos tarpduryje


Vernissage. Juste à l'heure de vernissage il a commencé à pleuvoir, et soudain c'était le déluge, il tombait des cordes !! Comme par hasard... Les plus courageux, les plus fidèles sont venus. * Parodos atidarymas. Lyg tyčia, vernisažo valandą émé labai smarkiai lyti, vanduo pasipylé lyg iš kibiro! Prancūzai jau tokie žmonés: jei lauke lietus, jie nenoriai eina iš namų. Atéjo tik patys drąsiausi, atkakliausi, ištikimiausi galerijos lankytojai

Vernissage. Monsieur le Maire était là, il n'avait pas peur de pluie * Ponas Meras atéjo, nepabūgęs lietaus.

Le lendemain, un journaliste de "Midi Libre" est venu. Il nous a interviewées et pris quelques photos. On raconte qu'un article sur notre exposition est paru dans le journal. * Sekančią dieną atéjo žurnalistas iš regioninio laikraščio "Midi Libre". Jis pafotografavo ir paémé iš mūsų su Sniege interviu. Sako, kad straipsnis jau pasirodęs..

Encore quelques images de nos oeuvres * Dar kelios mūsų darbų nuotraukos

Ma petite sculpture sur le fond des tableaux de Sniege * Mano skulptūrélé Sniegés paveikslų fone.
 Exposition va durer jusqu'au 1 octobre; la galerie est ouverte les jeudi-vendredi-samedi, 10h30-12h30 et 16h-19h. Si vous êtes pas loin, vous savez quoi faire d'une petite heure de votre temps ;)
Je remercie tout particulièrement Louise et son époux André pour leur accueil chaleureux, pour les moments d'amitié... La soupe à la champagne était délicieuse ! Merci, les amis.
Aussi merci à tous ceux qui sont venus à vernissage malgré la pluie.
Et bien sur, merci à vous qui lisez tout ça :)

************************************************************************************

Esame dvi lietuvaités-menininkés iš Bordo miesto. Sniegé Navickaité ir aš. Mudvi abi buvome pakviestos surengti parodą Hérault departamente, pačiuose Prancūzijos pietuose. Tai be galo gražus regionas, skalaujamas Viduržemio jūros. Per jį teka Hérault upelé (nuo to ir pavadinimas), o departamento sostiné yra Montpellier. Netoli, vos už keliolikos kilometrų, yra vaizdingas uostas Sète, daug mažų kurortinių pajūrio miestelių ir kaimelių, kur nuo seno gyvena žvejai ir austrių augintojai.
Galerija Les Escuries yra žavingame Montagnac miestelyje, o įkūré ją labai maloni, švelni ir dosni moteris Louise Tremblay-Jolivet. Ji pati yra talentinga tapytoja ir keramiké, mūsų keliai buvo susiéję dar Bordo, kur ji anksčiau gyveno.
Mudvi su Sniege ne pirmą kartą rengiame parodas dviese. Nesuskaičiuoju, (gal Sniegé suskaičiuotų?), kiek sykių mes abi kartu eksponavom savo darbus Bordo. O vienąkart, berods 2005-siais ar 06-siais, buvome nuvežusios parodą ir į Vilnių bei Kauną. Sniegé akriliku ant drobés tapo personažus (dažniausiai dailias moteris), o aš kuriu skulptūras iš molio (nedailias ir nebūtinai moteris). Ir visgi manau, kad mūsų personažai tinka vieni prie kitų.
Kaip ruošémés parodai, kaip vyko atidarymas, matote nuotraukose. Atidarymui šiek tiek pakišo koją netikétas lietus. Iki tol, kaip pasakojo Louise, labai ilgai lietaus nebuvo, ji net sakési neatsimenanti, kada lijo paskutinį kartą. O mes va émém ir atsivežém lietų... Bet na ir kas: drąsiausi ir smalsiausi žmonés vistiek atéjo į vernisažą, o patiekta šampano "sriuba" su vaisiais buvo labai skani!
Paroda vyks iki šių metų spalio 1-sios, galerija atidaryta ketvirtadieniais, penktadieniais, šeštadieniais 10.30-12.30 val. ir 16-19 val. Jei tuo metu esate ar būsite kur nors netoliese, tai žinote, kur galite praleisti vieną jaukią valandélę.

Dar sykį noriu padékoti Louise ir jos vyrui André už malonius draugystés momentus, už šiltą priémimą. Taip pat tariu ačiū visiems atvykusiems į atidarymą, neišsigandusiems lietaus.
Ir be abejo, dékoju tiems, kurie skaitéte visa tai :)

6 commentaires:

  1. Merci beaucoup Ilona de nous faire vivre ton exposition avec tes ami(e)s. J'habite trop loin dans mon "far-west" et ne pourrai pas venir te rendre visite ... J'espère un jour ;-) !
    Mais au moins là, je peu quand même admirer votre travail d'artiste.
    Bravo !
    Bon-week-end à toi !

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Mille mercis Sabine ! Je suis si contente que tu lis mon blog, vraiment :) Qui sait, peut être un jour je viendrai exposer dans ton "far west"..

      Supprimer
  2. Puikus reportažas, na lyg būčiau pats pabūvojęs atidaryme. Tik šampano skonio burnoje nejaučiu :) Įdomi aplinka,geri žmonės, puikūs darbai. Na, o paskutinė nuotrauka tai pati geriausia nors jau ir kitur matyta.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Dékoju sirdingai, Aurelijau. Zmones ten tikrai geri, aplinka nuostabi... O jei pavyktu per ta menesi ka nors parduoti, tai isvis puiku butu :)
      Jei noretum dar daugiau apylinkiu pamatyti, paziurek feisbuke, padariau ten keliasdesimties nuotrauku albuma.

      Supprimer
  3. It looks very atmospheric and lovely. Congratulations! : )

    RépondreSupprimer
  4. Thank you so much, Midori :) Opening was really nice.

    RépondreSupprimer