Nombre total de pages vues

3 mai 2013

Le grand émaillage * Didysis glazūravimas

J'ai pas mal travaillé en avril. D'abord modelage, séchage... biscuit. Tout ça prend beaucoup de temps, c'est bien connu. Après, il faut émailler les oeuvres. Je peux dire que émaillage n'est pas la partie de travail que je préfère. J'adore modeler, j'adore les cuissons raku. Tout ce qui est entre les deux... euh... Mais bon, c'est inévitable de toute façon !
Plus bas, je vous montre mes toutes dernières créations d'avril. Et surtout - émaillage. Bien sur, je peux pas manipuler les pinceaux et les émaux et en même temps prendre les photos (ah-la-la, parfois je suis jalouse de cette divinité indienne Kâlî aux plusieurs bras)...

les cuillères-queues-des-lézards et une pèrle * driežauodegiai šaukštai ir vienas perlas

petite sculpture * skulptūrélé

biscuit; maintenant il faut émailler * vieną kartą išdegta, dabar reikia glazūruoti

et ce nid de vipères faut émailler * ir šį gyvačių lizdą reikia "nudažyti"

j'aime cette tête... elle fait partie de ma sculpture. et je ne vais pas l'émailler, elle restera noire * man patinka ši galvyté... ji yra dalis mano skulptūrélés (išsiima). be to, jos neglazūruosiu, ji liks juoda

il faut émailler toute cette montagne ! pfffff... * visą šį kalną reikia glazūruoti (ir tai dar ne viskas tilpo į kadrą...)

z'émaux ! * glazūros!

j'émaille j'émaille... * glazūruoju glazūruoju - taškausi spalvomis

faut pas croire, c'est pas du gris, c'est du bleu * netikékit, kad tai pilki atspalviai, tai - mélynos spalvos

et là, c'est du vert * o čia - įvairūs žali

du rouge ! * raudona!

Les résultats de mon labeur -- dans les prochains messages. Je croise les doigts... Souhaitez-moi du succès parce que aux doigts croisés je pourrai pas faire mon cuisson raku, j'ai besoin de mes doigts pour ça :)

***********************************************************************************

Balandį daug darbavaus. Lipdžiau, džiovinau... Paskui vienąsyk degiau. Tai daug laiko atima, kaip žinot. O paskui, jau išdegtus, tuos visus kūrinius reikia glazūruoti. Turiu pasakyti, kad glazūravimas néra man labiausiai patinkanti darbo dalis. Labai mégstu lipdyti, labai patinka ir raku degimas. O visa, kas yra tarp šių proceso dalių, tai... ech. Nieko nepadarysi, visi etapai būtini, jei norisi gerų rezultatų.
Matote mano balandžio ménesio triūsą, ir tai ne visą. Ypač noréjau parodyti glazūravimą. Aišku, negaliu manipuliuoti teptukais bei taškytis glazūromis, ir tuo pačiu metu fotografuoti (ak kaip kartais trūksta dar bent trijų-keturių rankų, pavydžiu indų deivei Kali, tai, su daugeliu galūnių). 
Rezultatus parodysiu véliau, kai bus viskas išdegta. Laikau kumščius ar ką ten reik laikyti, špygas? O gal pirštus sukryžiuoti? Palinkékit man sékmés, nes su kumščiais ar špygom, ir net su sukryžiuotais pirštais negalésiu degti, tam dalykui laisvos rankos reikalingos :)

13 commentaires:

  1. O aš maniau, kad glazūravimas, tai blizgesio suteikimas, t.y. kaip koks nulakavimas... Ar šie spalvoti motyvai ir bus blizgūs po viso proceso?

    RépondreSupprimer
  2. Po glazuravimo bus dar vienas degimas. Tada glazuros sudétyje esantis silicis istirps, glazura saldama sustiklés ir ims blizgéti.
    Beje, skulpturélé, nors ir dengta dviem sluoksniais - specialiu angobu ir tam tikra glazura - neblizgés. Tiedu sluoksiai po degimo ir terminio soko, kuri atliksiu, nutrupés. Liks tik glazuros suskilimu ir pro juos prasiskverbusiu dumu piesinys.

    RépondreSupprimer
  3. Ačiū, Ilona, už paaiškinimą. Nekantrauju pamatyti galutinius variantus :)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Visa sita nuglazûruota ûki degsiu kitos savaités treciadieni. Todél tikiuosi, kad kitam savaitgaliui bus naujas rasinélis su nuotraukom. Aciu, kad domiesi :)

      Supprimer
  4. Vos creations sont tres belles..bonne chance dans le cuisson raku! :) Moi aussi je n'aime pas beaucoup l'emaillage..c'est vraiment difficile et parfois ennuyeux (annoying!).

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Thank you Mark. Your french is very good, bravo! :)

      Supprimer
  5. Linkiu sėkmės :)
    Labai įdomu bus pamatyti :)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Aciu! Pamatysi rezultatus. Bet as jau imu pradéti bijoti, nes kai susirenka tiek daug Kazko Tokio besitikinciu (as ju tarpe), tai daznai ne kazin kas gaunasi... ;)

      Supprimer
  6. kaip viskas gražu, net be glazūros. glazūros pritaškyta puikiai :). o dirbtuvė, kuri netelpa į kadrą, visu puikiausia.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Oi, Aurelijau, ta pati graziausia dirbtuvé, deja, ne mano... As namuose, savo mazutéje dirbtuvéléje negaliu sau tokios prabangos leisti - glazûromis taskytis :( Cia esu pas kolege, kurios kieme mes ir degimus atliekam. Mano molinukai dideli kelia nueina, kol pasidaro tokie, kokie pasidaro.

      Supprimer
    2. Nesvarbu, kad namuose dirbtuvėlės mažos. svarbu, kad dideli darbai jose padaromi :)

      Supprimer
  7. Merci Ilona de nous montrer ces différentes étapes de ton travail ...
    Tu as bien du talent !

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Merci à toi Sabine. pardon de ne pas avoir répondu de suite, j'étais absente... :)

      Supprimer