Nombre total de pages vues

9 octobre 2012

Terre de Kamtchatka 5 .. Kamčiatkos žemé 5

Terre de sable noir et des cailloux volcaniques * Juodojo smélio ir vulkaninių akmenukų žemé
 Cinquième et dernier reportage sur mon voyage en Kamtchatka. Dans ce pays des volcans et geysers, dans la terre de feu et des eaux rapides, dans le pays de montagnes et des forêts très denses, dans le pays des ours et des saumons sauvages, dans la terre des déserts de sable noir et des cailloux volcaniques... Dans ce merveilleux pays des contrastes j'ai laissé une part de mon coeur. Parce que j'ai y rencontré une Nature belle et sauvage mais aussi des femmes et des hommes très chaleureux et accueillants, amoureux de leur merveilleux pays. Les hommes et les femmes qui partagent leur amour avec les visiteurs et n'hésitent pas à raconter et montrer la beauté de Kamtchatka à tous. J'espère que, même si c'est très loin, j'irai encore au moins une fois là-bas...
Le site d'internet de nos chers amis: http://www.kamchatka-sun.ru/  . Merci beaucoup !
Je laisse parler les images......

Pays des volcans et des eaux rapides * Vulkanų ir greitų vandenų kraštas
Pays des forêts denses * Tankiųjų miškų kraštas
Pays des ours sauvages * Laukinių meškų šalis
Pays des saumons * Lašišų šalis
Pays de tous les éléments * Visų stichijų žemé
Terre de fumée * Dūmų žemé
Terre des geysers chauds. * Karštųjų geizerių žemé
Pays des glaciers froids * Šaltųjų ledynų žemé
Terre de haute montagne * Aukštųjų kalnų šalis
Terre des trous profonds... * Giliųjų duobių žemé...
Terre des tous les vents, terre très inspirante (là, c'est ma petite installation sur la plage de mer d'Okhotsk..) * Visų véjų žemé, įkvepianti kūrybai (čia yra mano nediduké instaliacija ant juodojo Ochotsko pajūrio smélio).
******************************************************************
Tai yra penktas ir paskutinis reportažas iš mano kelionés į Kamčiatką.
Šioje vulkanų ir geizerių žeméje, šioje ugnies ir greitų vandenų, tankių miškų ir aukštų kalnų, laukinių meškų ir lašišų šalyje, juodo smélio dykumų ir vulkaninių akmenukų, šalto sniego ir karštų šaltinių žeméje... šioje nuostabioje kontrastų šalyje palikau aš dalelę savo širdies. Todél, kad radau ten beveik neliestą laukinę Gamtą, puikią savo neprieinamumu ir pavojingumu. Todél, kad sutikau ten gyvenančių labai gerų žmonių, be galo svetingų ir vaišingų, įsimyléjusių savo kraštą ir dosniai besidalinančių jo gérybémis, mielai pasakojančių apie jį ir rodančių jo grožybes. 
Štai nuoroda į mūsų mielujų draugų tinklalapį: http://www.kamchatka-sun.ru/.  Ačiū Jums! Большое спасибо!
Kad ir labai toli toji žemé, tikiuosi gal dar bent sykį ten nukakti... jei tik turésiu sveikatos, žinoma :)

Un bol d'oeufs de saumon préparés "po-kamtchatski". Ingrédients: 500g d'oeufs de saumons fraichement péchés , une pincée de sel fin, un oignon coupé en petits dés, bouquet de l'aneth frais et une cuillère à soupe d'huile de tournesol. Mélangez tout délicatement et... Bon Appétit :) * Dubenélis lašišų ikrų, paruoštų "po-kamčiatski". Sudedamosios dalys: 500g šviežių lašišų ikrų, išimtų iš ką tik pagautų žuvų; žiupsnis smulkios druskos, smulkiai pjaustytas svogūnas, krapai ir šaukštas saulégrąžų aliejaus. Sumaišykite viską atsargiai ir... Gero Apetito :)

4 commentaires:

  1. Matau, kad tikrai fantastiškai pakeliavai ir nuostabių dalykų pamatei. Buvo ir man įdomu nors akies krašteliu, o tiksliau tavosiomis akimis šį bei tą pamatyti. Bet ir to užteko, kad ir aš užsinorėčiau taip pakeliauti :)

    RépondreSupprimer
  2. Marijau, tai tik mazutes akimirkos, nes viska papasakoti yra sunku, gal net neimanoma. Daugiau nuotrauku matei feizbuke, bus ju ir dar. Cia dar parasysiu tos keliones aidus, kai pavyks (arba nepavyks) kazka is to parsivezto molio nulipdyti. O gal ir nupiesti ka nors. Procesas vyksta :) Kas gausis - pamatysim veliau.
    Aciu, kad skaitei. Ir jei labai labai nori ten nukeliauti, vadinasi, nukeliausi :) Kils klausimu apie kelione - klausk.

    RépondreSupprimer
  3. smagu, kad tiek pamatei ir meškų, ir lašišų ir nuostabios nepaliestos gamtos . Pavydėt nepavydžiu, nes negali pavydėt geram žmogui nuostabiai praleisto laiko. tik tiek žinau, kad ten nepapulsiu, nors ir labai norėčiau. dėkoju Tau už puikius vaizdus ir pasakojimus tiek trumpam buvau nuvykęs į Kamčatką.
    Aurelijus

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Labai aciu, Aurelijau, kad "pakeliavai" kartu su manimi. Patyriau dviguba dziaugsma, nes kai daliniesi gerais prisiminimais - tarytum vel kelauji, vel patiri tai, ka jau buvai patyres... Smagu :)

      Supprimer