et encore un, un peu spécial * ir dar viena, truputį kitokia |
J'ai fait ces petites bestioles exprès pour pouvoir tester encore une technique de cuisson, obvara. Ce nom bizarre est d'origine slave, c'est une technique qui nous vient de Biélorussie et ces alentours. J'ai vus les pièces cuites comme ça en Lituanie aussi, dans la foire de st. Barthélémy à Vilnius (c'est une foire de l'artisanat médiéval). Pour l'instant, j'en dis pas plus. Je garde le mystère ;)
J'espère les cuire la semaine prochaine, mais on le verra bien. Et après ça, vous allez voir toutes les photos et lire toutes les descriptions.
Ne rigolez pas, moi même je sais que c'est pas du l'art, ces poissons. C'est pour l'expérience. Ou plutôt ... allez, rigolez :) Dans la vie, faut rigoler.
A très bientôt, avec le sourire !
***********************************************************************************
Taip taip, greitai tikiuosi parodyti ypatingai keptas ir rūkytas žuveles, tokias, kokių šiuose puslapiuose dar nebuvo.
Padariau šias žuvytes specialiai. Tam, kad išbandyčiau naują degimo techniką, obvara. Tai slavų kilmés žodis, paréjęs iš Baltarusijos. Kaip ši technika vadinama lietuviškai vienu žodžiu - nežinau (greičiausiai tai yra raugo keramika); esu mačiusi Lietuvoje taip degtų molinių puodukų. Baltramiejaus mugéje Vilniuje mačiau, ir Amatų Gildijos dirbtuvéje Vilniuje, Pranciškonų gatvéje, irgi. Jie žino, moka ir daro. O aš dar nedariau, neteko ir Prancūzijoje taip degtų gaminių aptikti. Labai noriu išbandyti šį degimą, net rankos niežti :)
Daugiau kol kas nepasakosiu. Kai išdegsiu ir nufotografuosiu, tada čia galésite pamatyti nuotraukas ir paskaityti aprašymus. Jei viskas vyks pagal mano susigalvotą planą, tai sekančią savaitę jau turéčiau turéti taip "keptų" žuvų.
Nesijuokite labai, aš pati puikiai suprantu, kad šios žuvytés- tai joks menas, jos tik eksperimentui.
O kita vertus... juokités, nes gyvenime reikia juoktis ir šypsotis kuo daugiau :)
Iki greito, su šypsenom veiduose!
kadangi esu žuvis, tai labai juoksiuosi, kad ne mane keps. laukiu nesulaukiu rezultatų, nes žvejoti mėgstu ir žuvį paruošti taip pat. bus labai įdomu sužinoti dar vieną paruošimo būdą.
RépondreSupprimerOi atsargiai, i tas zuveles dantis issilausi, jei bandysi valgyti ! Kokios jos bus, tai ir as laukiu suzinoti , ir man labai idomu ;) Bet kad ju portretai pasikeis, tai garantuoju.
RépondreSupprimerSo sweet! I love the beautiful autumn leaves! Fantastic!
RépondreSupprimerThank you so much Midori ! I'm glad you love these pictures :)
Supprimeroooo, man jos ir nekeptos tokios skanios jau atrodo :)))
RépondreSupprimerypač patinka ta Kitokia :))
:D
Supprimervisgi tikiuosi, kad keptos jos bus dar "skanesnes".